Image < Blogs

Jelmer Mommers - Hoe gaan we dit uitleggen [review]

2023-11-15

Blogpost: Jelmer Mommers - Hoe gaan we dit uitleggen [review]

Deze nieuwe blogpost op Milieuboeken.nl gaat over het indrukwekkende boek van Jelmer Mommers getiteld "Hoe gaan we dit uitleggen - Onze toekomst op een steeds warmere aarde." Dit boek is bedoeld voor iedereen die zich zorgen maakt en begrip wil krijgen over de mondiale klimaatcrisis en hoe we erop moeten reageren. Mommers is een bekende journalist en schrijver, gespecialiseerd in de effecten van klimaatverandering.

De noodzaak om goed geïnformeerd te zijn

Zoals de titel suggereert, zit de kracht van dit boek in het benadrukken van de noodzaak om te begrijpen wat er aan de hand is en hoe we het aan anderen kunnen uitleggen. Mommers zet op een krachtige en persoonlijke toon uiteen hoe we ons tot de klimaatcrisis verhouden en hoe we deze uitdaging samen aankunnen.

De klimaatcrisis, een complexe materie

Jelmer Mommers benadrukt hoe fundamenteel verwarrend de klimaatcrisis kan zijn voor velen, zelfs degenen onder ons die zich bewust zijn van de ernst van de situatie. Hij schuw de wetenschap niet, maar hij presenteert die op zo'n manier dat de gemiddelde lezer niet verloren zal voelen.

Op een hoopvolle toekomst inzetten

Wat deze recensie vooral wil benadrukken, is dat "Hoe gaan we dit uitleggen" niet zomaar een ander alarmerend boek over de klimaatcrisis is. Mommers slaagt erin om de balans te bewaren tussen realistisch zijn over de uitdagingen waar we voor staan, en positief over de mogelijke oplossingen. Hij erkent dat we allemaal in verschillende mate bijdragen aan het probleem, maar dat we ook onderdeel zijn van de oplossing.

Koop het boek via de duurzame boekenvergelijker.

Conclusie

"Hoe gaan we dit uitleggen" is een waardevol boek voor iedereen die graag beter geïnformeerd wil zijn over de klimaatcrisis. Mommers biedt op een heldere en toegankelijke manier uitleg over een complex onderwerp. Hij laat zien dat we niet moeten bezwijken onder de omvang van het probleem, maar met kennis, begrip en actie een verschil kunnen maken. We kunnen dit uitleggen. We moeten dit uitleggen. En vooral, we kunnen actie ondernemen.

"Hoe gaan we dit uitleggen" is een onmisbaar boek voor iedereen die op zoek is naar inzicht in de klimaatcrisis en geïnspireerd wil raken om de uitdaging aan te gaan. Het is een boek dat niet alleen informeert, maar ook motiveert en inspireert tot collectieve actie. Dit is een absolute aanrader voor op de boekenplank van elke milieubewuste lezer.